Nieuws

Oud-ledendag 29 mei 2023

Op maandag 29 mei (2e Pinksterdag) willen we je van harte uitnodigen voor de Oud-Ledendag in de Victoria Regia. Of je nou vorig jaar lid af bent geworden, of al vijftig jaar geleden, iedereen is welkom! Onder het genot van een heerlijke luxe lunch praat je bij met je voormalige ploeggenoten, de mensen met wie je een commissie hebt gedaan, of diegene waarmee je zo vaak aan de bar hebt gehangen tot in de vroege uurtjes. Uiteraard kan je ook uittesten of je het roeien nog niet verleerd bent en de boot instappen of een rondleiding volgen door het gebouw en over het terrein van de vereniging.

Lees meer...


Activiteitenkalender 2023 

Bij een nieuw jaar horen nieuwe activiteiten! Dit jaar focussen wij ons op enkele grotere activiteiten, zoals de oud-ledendag op 29 mei, het introductiecommissiediner op 30 september en de Asopos Najaars Bosbaan Borrel op 28 oktober. Wij kijken uit naar mooie, drukbezochte en vooral memorabele activiteiten! We starten dit jaar met een ouderwetse poolavond bij Café The Church in Leiden. Op donderdag 9 februari zijn de vier pooltafels van 20:00 - 22:00 uur gereserveerd voor Oud-Asopos de Vliet.

Lees meer...


Wat is gig roeien? Oud-lid Bas Kreuger aan het woord! 

Je hebt roeien en roeien. Glad roeien, sliding seat rowing, coastal rowing, surfboat rowing en fixed seat rowing, vaste bank roeien dus. Glad roeien met rolbankjes kennen we op (O)AV het beste, dat doen we al sinds 1962 en met succes. Maar daarvoor was er een andere vorm van roeien, roeien zoals de roeisport ooit begonnen is. 

Lees meer...


Overlijden Thony Wezelenburg

Onlangs is bij ons het verdrietige nieuws binnengekomen dat Thony Wezelenburg, een van de oprichters van onze prachtige ALSRV, is overleden. Hij heeft in het eerste bestuur van Asopos gezeten en hier de functie van Ab Actis vervuld. Hierna heeft hij in het tweede bestuur van Asopos gezeten als Commissaris Materieel. Wij wensen zijn familie en nabestaanden veel sterkte met dit verlies.

Als eerbetoon aan Thony en het werk wat hij heeft verricht voor het fundament van het Asopos de Vliet wat wij vandaag de dag kennen en waar wij elke dag van kunnen genieten, hebben wij hieronder de ontstaansgeschiedenis van de vereniging nog kort neergezet.

Lees meer...


Film oud-besturendiner

Op 30 oktober 2021 vond het 5-jaarlijkse Asopos oud-besturendiner plaats, inclusief borrel bij de sociëteit van Asopos en diner bij de Kaagsociëteit. Een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de geweldige sfeer en prachtige donaties! Bekijk hier de aftermovie.

Lees meer...