Update vanuit Asopos de Vliet

De maand april werd op Asopos de Vliet afgetrapt met de Lente Open Week. Het zonnige weer en de goede organisatie van de LenCo zorgden voor een geslaagde week! Met meer mogelijkheden voor de sport stonden veel studenten te popelen om zich bij een roeivereniging in te schrijven en hebben we maar liefst 55 lenteleden mogen verwelkomen.

Aangezien de fysieke borrels de afgelopen periode niet mogelijk waren, zijn de online activiteiten weer terug van weggeweest! Elke donderdagavond organiseert een commissie een activiteit: van pubquiz, tot bingo, tot pokeravond. Daarbij heeft de VoedCo een take-away optie geïntroduceerd: zo kunnen leden met een bordje eten online borrelen en thuis dat Asoposgevoel opzoeken.  

EK&NK
Deze maand vonden er voor onze toproeiers binnen een periode van slechts twee weken maar liefst twee belangrijke toernooien plaats: het EK en het NK.  

Van 9 tot 11 april vond het EK plaats in Varese. Asopossers Boudewijn, Yadi en Ward verschenen hier aan de start in respectievelijk de Mannen Vierzonder, Para Mixed Viermet en Lichte Mannen Dubbelvier. De ploeg met Yadi als stuurvrouw moest in de A-finale hard werken om de rest van het veld bij te benen en finishte als zesde. Na een sterke voorwedstrijd en een eerste plek in de halve finale voer Boudewijn een zeer spannende A-finale. Hoewel de vierzonder in de eerste 500m aan kop lag, is het niet gelukt om hun Europese titel te prolongeren en werden ze vierde. Ward startte het EK in een nieuwe opstelling in de dubbelvier en maakte het tot aan de finish spannend, maar wist met zijn ploeg als derde over de streep te komen en een bronzen medaille te behalen! Lees de hele nabeschouwing van het EK op de Asopos website

Een week later, op het NK klein op de Willem Alexanderbaan, mochten naast Ward ook Djoeke, Frederike, Sanne, Renate, Joost en Noud startten in de skiff. Het lukte Ward om in de kwart-, halve- en A-finale overtuigend vooraan te varen en daarmee werd hij Asopos’ eerste Nederlands Kampioen in de Lichte Heren Elite skiff! Ook de nabeschouwing van dit toernooi is te lezen op de website.

Het 60e bestuur van Asopos de Vliet is bekend en zal bestaan uit de volgende zes dames: 
Praeses - Willemijn Schouten
Ab Actis - Panajotta van Delden
Quaestor - Julia Whien
Commissaris Competitieroeien - Sanne Hartog
Commissaris Societeit, Gebouw en Materieel - Teresa Philippa
Commissaris Extern en Materieel - Nina Lelieveld